Termeni si conditii de utilizare

Definitii si termeni generali

Site-ul www.poquito.ro este proprietatea a PQT SOHO CONCEPT S.R.L.  persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in orasul Bucuresti, Str.Barbu Vacarescu, nr.4, bl.1, sc.1, et.4, ap.18, Sector 2, cod postal 020281, nr. telefon: 0728212817, e-mail: office@poquito.ro, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J40/10878/2015, avand cod de inregistrare fiscala 34965090 si cont IBAN RO32 INGB 0000999905226598, deschis la Banca ING Bank Sucursala Bucuresti Centrala.

Vanzatorul este PQT SOHO CONCEPT S.R.L. prin intermediul site-ului www.poquito.ro.

Cumparatorul este orice persoana fizica sau juridica care isi face un cont in site-ul www.poquito.ro, realizeaza o comanda si este de accord cu Termenii si conditiile de utilizare a site-ului.

  “Termenii si conditiile de utilizare a site-ului” www.poquito.ro (denumite in continuare “Termeni si Conditii”) stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita, accesa, sau efectua cumparaturi pe site-ul www.poquito.ro (denumit in continuare “Site-ul” ) ori poate utiliza in orice mod serviciile oferite prin intermediul Site-ului (denumit in continuare “Serviciul www.poquito.ro”), si are valoarea unei conventii incheiate intre S.C. Poquito N&N S.R.L.-D, in calitatea sa de proprietar si administrator al Site-ului si de furnizor al Serviciului www.poquito.ro, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza Site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul www.poquito.ro (denumita in continuare “Utilizator”). Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea Serviciului www.poquito.ro, precum si a oricarui component al acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.

Pretul Produselor

Preturile afisate pe site-ul www.poquito.ro sunt exprimate in lei (ron) si contin toate taxele conform legislatiei fiscale in vigoare. Orice comanda plasata prin intermediul site-ului www.poquito.ro, telefonic la numerele de pe site sau la adresa de e-mail office@poquito.ro, are valoare contractuala conform legislatiei in vigoare.

Indiferent de modalitatea aleasa de catre client pentru plasarea comenzii, clientul trebuie sa fie de acord cu termenii si conditiile de pe site, intelegand totodata valoarea contractuala a fiecarei comenzi efectuate.

Cum comand

Pentru a comanda un produs aveti urmatoarele optiuni:

 1. Adaugati produsele dorite in “Cosul de cumparaturi” apasand butonul “Adauga in cos” si finalizand comanda ca vizitator neinregistrat si urmarind pasii ceruti.
 2. Va creati propriul cont utilizand butonul “Cont nou” si completati datele solicitate. Ulterior, veti primi un e-mail de confirmare a contului. Dupa activare intrati in cont cu nume de utilizator si parola. Pe adresa de e-mail furnizata veti primi notificari despre comenzi. Aveti posibilitatea sa alegeti produsele preferate si sa le adaugati in “Cosul de cumparaturi”. Dupa ce ati adaugat in cos produsele dorite trebuie sa apasati pe butonul de “Checkout”. Dupa ce ati apasat acest Buton se vor incarca automat datele dumneavoastra personale precum si adresele de livrare memorate in contul dumneavoastra. Alegeti modalitatea de plata cea mai convenabila iar Comanda procesata va fi trimisa automat si pe adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat . In calitate de”Client inregistrat” constituie avantaj faptul ca datele dumneavoastra personale precum si informatiile legate de livrare se incarca automat in momentul finalizarii comenzii.

Comanda lansata si produsul cumparat reprezinta acceptul cumparatorului fata de toate conditiile si termenii de utilizare ai site-ului.

Pentru informatii suplimentare si preluare comenzi telefonice sau e-mail va rugam sa ne contactati la urmatoarele date:

Informatii si comenzi:

Telefon: +40 728 212 817

E-mail: office@poquito.ro.

Cum platesc

Poquito.ro va pune la dispozitie doua modalitati de plata:

 1.  Plata online cu card bancar;

In cazul in care ati optat pentru aceasta metoda de plata, veti fi directionat catre platforma partenerului nostru MobilPay unde veti completa datele solicitate pentru finalizarea procesului de plata. Dupa finalizarea platii, livrarea comenzii dvs. va fi efectuata.

 1. Plata ramburs, respectiv numerar la livrare;
  Alegand aceasta metoda de plata, comanda se va achita in numerar, la livrarea efectuata de catre agentul serviciului de curierat rapid sau prin ridicarea personala de la Serviciul Coletarie al Postei Romane (veti fi instiintat in prealabil prin aviz postal)

Livrarea produselor

Livrarea produselor comandate de pe site-ul www.poquito.ro se efectueaza pe intreg teritoriul tarii, utilizand serviciile de curierat rapid Fan Courier si cele de coletarie ale Postei Romane.

Costul unic de transport pentru orice comanda este 15 lei (ron) indiferent de numarul produselor aflate in cosul de cumparaturi. Comenzile cu o valoare de peste 450 lei beneficiaza de transport gratuit oriunde in tara.

Livrarile vor fi acoperite prin Fan Courier in zonele in care serviciile acestora sunt prezente (in principal orase).

Livrarile vor fi acoperite prin serviciul de coletarie al Postei Romane in zonele rurale (unde nu sunt disponibile serviciile Fan Courier) sau la solicitarea expresa a Clientului.

Livrarea produselor prin Fan Courier se face de luni pana vineri, iar produsele ajung la destinatie in 1-3 zile lucratoare. Fan Courier are in prezent un numar de 3504 localitati in Romania catre care livreaza, in medie, in termen de 24 de ore de la momentul preluarii, conform contractului. Inainte de livrare veti fi contactat (telefonic sau prin SMS) de catre agentul Fan Courier pentru a va informa legat de intervalul orar pentru livrare.

Livrarea Produselor prin serviciul de coletarie al Postei Romane se face de luni pana vineri, iar produsele ajung la destinatie in termen de 3 – 10 zile lucratoare.

In situatii de forta majora, conditii meteo extreme, etc termenul de livrare a produselor poate fi prelungit. Poquito.ro nu este responsabil de nelivrarea la timp a produselor daca intarzierea este cauzata de terte parti.

Politica de returnare

Conform legislatiei in vigoare puteti sa returnati produsele achizitionate de pe www.poquito.ro, fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la livrarea produsului.

Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, in momentul in care va hotarati sa returnati un produs, este esential sa ne anuntati in scris prin formularul special afisat pe site sau printr-un mail trimis la adresa office@poquito.ro.  Aceasta actiune se poate desfasura fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor.

In cazul produselor comandate de pe www.poquito.ro, returul se accepta in urmatoarele conditii:

 • returul trebuie sa se realizeze in maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului
 • produsele nu trebuie sa prezinte forme de uzura
 • etichetele atasate produsului nu trebuie sa lipseasca, la fel si documentele insotitoare ale acestuia (factura, certificate de garantie, etc.)
 • costurile de transport pentru retur vor fi suportate de catre client
 • returnarea produselor se face doar prin intermediul firmelor de curierat rapid.
 • se recomanda returnarea produselor in ambalajul original  (in cazul in care ambalajul original nu mai exista sau este deteriorat, ne rezervam dreptul de a retine o parte din suma ce trebuie returnata)

In cazul in care produsul pe care doriti sa il returnati este deteriorat sau prezinte semne de utilizare, poquito.ro isi rezerva dreptul de a refuza primirea produsului sau de a diminua suma ce trebuie restiuita in conformitate cu starea produsului.

Rambursarea contravalorii produsului se efectueaza in maxim 14 de zile calendaristice de la primirea returului. Rambursarea banilor se poate face doar intr-un cont bancar furnizat de catre client.

In cazul in care ati platit o taxa de transport contravaloarea acesteia nu se returneaza.

Pentru orice informatie legata de returnarea produselor va stam la dispozitie la numarul de telefon +40 728 212 817 sau la adresa de email office@poquito.ro

Garantii

Produsele achizitionate de pe www.poquito.ro dispun de garantie in conformitate cu certificatul de garantie aferent fiecarui produs in cauza. Persoana care asigura garantia este persoana juridica mentionata pe certificatul de garantie al produsului si anume producatorul sau importatorul.

Certificatul de garantie se gaseste in coletul pe care il primiti sau sub nota de transport lipita pe cutie (plicul transparent in care se gasesc informatiile referitoare la expeditor si receptor).
Ca si client Poquito, pentru a beneficia de garantia produselor comandate, trebuie sa:

 • comandati produsul in cauza de pe www.poquito.ro si sa il utilizati in scopul pentru care a fost creat
 • respectati instructiunile de utilizare din manualul de utilizare
 • pastrati Certificatul de garantie si factura fiscala aferenta comenzii
 • pastrati ambalajul original al produsului si toate accesoriile primite
 • sa livrati produsul in cauza in cutia originala, impreuna cu accesoriile primite la adresa mentionata pe Certificatul de garantie sau comunicata de catre persoana de legatura.

Important: Costurile de livrare in cazul unui produs avariat sunt suportate de catre client.

Puteti pierde garantia produselor comandate daca:

 • provocati avarii sau deteriorari mecanice produselor
 • daca produsele sunt expuse excesiv la radiatiile solare, motiv pentru care nu mai functioneaza normal
 • aduceti modificari sau interventii neautorizate produselor comandate
 • produsele se deterioreaza ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare
 • produsele se deterioreaza ca urmare a transportului, manipularii sau instalarii gresite
 • produsele sunt distruse prin lovire
 • marcajul cu modelul sau seria produsului sunt distruse de catre dumneavoastra
 • produsul a fost avariat sau distrus prin inundare, incendiere, expunere la soare sau descarcari electrice
 • circuitele interne ale produselor sunt distruse din cauza socurilor
 • perioada in care Certificatul de garantie al produsului este valabil expira sau se incheie.

In ceea ce priveste legislatia in vigoare referitoare la garantia produselor comandate, toate prevederile mentionate sunt respectate de catre www.poquito.ro. Drepturile Clientilor sunt cele prevazute in legislatia in vigoare.

Garantie produselor difera in functie de categoria de produs si se refera la  perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea  producatorului/importatorului.

Garantia unui produs este valabila atata timp cat produsul a fost utilizat conform instructiunilor de folosire ce i-au fost remise de catre comerciant odata cu produsul si la care este indreptatit conform OG21/1992 (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare. Aceste documente vor fi remise doar pentru produse cu folosinta indelungata.

Pentru produsele cu folosinta indelungata produselor li se ofera o grantie de conformitate de 2 ani. In cadrul acestui termen producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Reparatiile se vor efectua in maxim 15 zile calendaristice de la comunicare.

Nota de informare privind prelucrarea de date cu caracter personal 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, S.C. Poquito N&N S.R.L.-D. va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori.

Datele personale sunt furnizate de catre Utilizatori in momentul crearii unui cont pe Site. Colectarea acestor date se face in scopul exclusiv tinerii unei evidente despre folosirea Site-ului si al oferirii in conditii optime a Serviciului www.poquito.ro.
Conform Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, utilizatorii au dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor.
Pentru exercitarea acestor drepturi Utilizatorii pot face o cerere in scris cu cerinta lor., pe care sa o trimita apoi prin posta la adresa: str. Barbu Vacarescu, nr. 4, bl. 1, sc. 1, et. 4, ap. 18, Sector 2, Bucuresti, cod postal 020281 cu specificatia “In atentia S.C. Poquito N&N S.R.L.-D. “, sau prin e-mail la adresa office@poquito.ro.

Politica de confidentialitate

Toate informatiile furnizate de catre clientii site-ului www.poquito.ro vor fi folosite exclusiv in scopul pentru care au fost furnizate si nu vor fi nicidecum instrainate catre o terta parte.

Poquito.ro solicita clientilor sai urmatoarele date de identificare:

 • Nume/Prenume
 • E-mail
 • Adresa
 • Numar de telefon

Acestea sunt informatii minime pentru procesarea unei comenzi. In cazul in care optezi sa beneficiezi de facilitatile oferite de site-ul nostru (stadiu comanda/livrare, istoric comenzi) si sa iti creezi un cont te sfatuim sa nu instrainezi datele de autentificare pe site (adresa de e-mail, parola). Daca din diverse motive doresti sa nu mai primesti anumite informatii, sa modifici anumite informatii personale furnizate anterior sau sa fii sters din baza noastra de date, te rugam sa ne trimiti un email la adresa office@poquito.ro.

Toate platile online prin card bancar sunt procesate prin partenerul nostru Mobilpay . Poquito.ro nu are acces la informatii precum numarul cardului sau alte informatii sensibile si nu stocheaza asemenea informatii sub nici o forma. Toti clientii sunt rugati sa viziteze site-ul partenerului nostru care proceseaza platile online, pentru a citi Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile acestuia.

Poquito.ro poate colecta urmatoare tipuri de date de la vizitatorii sai:

 • Adresa dumneavoastra IP (Protocol Internet)
 • Numele domeniului prin intermediul caruia vizitatorul a ajuns pe www.poquito.ro
 • Orele de acces, durata vizitei si paginile vizitate.

Datele pot fi stocate si utilizate in scopuri statistice si de marketing din dorinta de a intelege mai bine nevoile dumneavoastra si de a imbunatati serviciile si produsele noastre. Datele dumneavoastra nu vor fi instrainate si vandute unor terte parti. Datele dumneavoastra sunt personale si www.poquito.ro garanteaza confidentialitatea acestora

Cu toate acestea, datele personale vor putea fi transmise autoritatilor daca solicitarea acestora se justifica in baza legii.

Societatea noastra este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ………….

Poquito.ro nu poate fi facut raspunzator in nici un fel de pierderea sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare.

Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale S.C. Poquito N&N S.R.L.-D, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.

Raspunderi asumate

Datorita numarului mare de produse este imposibila o actualizare zilnica a stocului, ca urmare este posibil ca un produs ce figureaza pe stoc sa nu fie disponibil fizic. In cazul unei astfel de situatii veti fi intotdeauna anuntati telefonic sau pe adresa de e-mail furnizata.

Preturile produselor afisate pe site si a transportului pot fi modificate oricand fara o instiintare prealabila, insa aceste modificari nu se vor aplica comenzilor deja confirmate dar nelivrate.

In situatia ivirii unei erori in redactarea pretului sau a unei alte informatii legate de un produs, clientii care au comandat respectivul produs vor fi notificati referitor la eroare, iar in cazul in care nu sunt de acord cu modificarile aduse comanda va fi anulata.

In cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a produselor, poquito.ro se face responsabil fata de client doar cu valoarea sumei achitate de acesta pentru comanda efectuata. Garantiile oferite pentru produsele de pe site sunt garantiile oferite de catre importator/producator.

Dispozitii finale

Nevaliditatea sau nulitatea uneia dintre clauzele expuse anterior nu atrage dupa sine anularea valabilitatii intregului contract. Cumpararea de produse de pe acest site echivaleaza cu acordul asupra termenilor si conditilor expuse anterior si are valoare contractuala.

Materialele si informatiile accesibile prin intermediul Site-ului  

Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc,) apartin PQT SOHO CONCEPT S.R.L. si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului.  Pozele, materialele, textele sunt exclusive proprietatea SC POQUITO N&N SRL-D

Este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
• este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) unor mici fragmente din articolele publicate (max. 2 paragrafe). Specificarea sursei informatiilor preluate este obligatorie, sub urmatoarea forma: (Sursa: POQUITO.RO – www.poquito.ro)
• sunt permise link-urile catre Site, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: “Informatii furnizate prin amabilitatea www.poquito.ro“.
PQT SOHO CONCEPT S.R.L. isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.

Modificarea Termenilor si Conditiilor

           PQT SOHO CONCEPT S.R.L. are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de site sau de Serviciul www.poquito.ro ori prin accesarea Site-ului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a Serviciului www.poquito.ro

Contact Us